Zoran Drobnjak na tajnom računu krio pola miliona franaka u Švicarskoj

1
Radiosarajevo.ba
Zoran Drobnjak na tajnom računu krio pola miliona franaka u Švicarskoj
Foto: Nova.rs / Šta je pozadina svega?

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak imao je nešto više od pola miliona švicarskih franaka (više od 300.000 eura) na tajnom računu u banci "Credit Suisse" u Švajcarskoj sredinom 2008, otkriva KRIK u međunarodnom projektu "Švajcarske tajne".

U to vreme Drobnjak samo što je preuzeo mjesto prvog čovjeka državnog preduzeća za izgradnju puteva.

Tokom 2008. godine tada novi direktor državnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak u medijima je govorio o rekordnim dugovima ove kompanije – koji su iznosili oko 320 miliona eura i nastali su, kako je tvrdio, ranijih godina.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Dok su "Putevi Srbije" grcali u dugovima, sa novopečenim direktorom bilo je drugačije.

Drobnjak je u aprilu 2007. godine otvorio bankovni račun u Švicarskoj, a već krajem iste godine Vlada predvođena Demokratskom strankom (DS) postavila ga je da vodi "Puteve Srbije".

Sredinom 2008. godine na ovom računu u švicarskoj banci "Credit Suisse" imao je nešto više od pola miliona franaka (više od 300.000 eura), otkriva KRIK u projektu "Švajcarske tajne", otkriva KRIK gdje možete više pročitati o ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije