Vuksanović-Stanković o Šešelju: Ratni zločinac, šovinista i velikosrpski fašista

7
Radiosarajevo.ba
Vuksanović-Stanković o Šešelju: Ratni zločinac, šovinista i velikosrpski fašista
Print Screen / Draginja Vuksanović Stanković i Vojislav Šešelj

Osuđeni ratni zločinac i predsjednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, ponovo je šokirao javnost i iznio niz uvreda na račun Crnogoraca, odnosno Cetinjana i Cetinjanki.

On je tokom gostovanja u jutarnjem programu na Happy televiziji Cetinjane nazvao saradnicim okupatora, te da su oni italijanska djeca.

On je na televiziji sa nacionalnom frekvencijom rekao da su se "Cetinjanke ku****, sa Italijanima".

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ovim mizoginim uvredama, priključio se i kontroverzni voditelj Miomir Marić, poznat po ismijavanju prijedorskih logoraša, koji je dodao da su se rađala italijanska djeca, koja su pola srpska.

"Etnički Hrvat, naturalizovani Srbin iz Bosne, presuđeni ratni zločinac, još hoće da dijeli istorijske i političke lekcije. Ogavni šovinista i velikosrpski fašista presuđen od strane Haga hoće da ponizi Crnogorke i Cetinjanke", navela je Draginja Vuksanović-Stanković zastupnica Skupštine Crne Gore, te dodala:

"Malo je mačku goveđa glava. Ne vucite nas za jezik, jer znamo sve zakone koji su vjekovima važili u Beogradskom Pašaluku Osmanskog carstva. I prestanite da vrijeđate Crnogorke. Cetinje je bilo slobodno i kad su se osmanski sultani ustoličavali u Beogradu. No, politički vampir Šešelj neprijatelj Crne Gore dakako ne može i ne smije viđeti sebe u ogledalu istine i života", zaključila je Vuksanović-Stanković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije