Zločin koji je šokirao bh. susjedstvo: Evo šta je govorio otmičar iz Umaga prije pet godina

0
Radiosarajevo.ba
Zločin koji je šokirao bh. susjedstvo: Evo šta je govorio otmičar iz Umaga prije pet godina
Foto: Glas Istre / Enver A., optužen za otmicu u Umagu

Umaška policija izvijestila je kako je dovršila kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom kojeg su uhitili u četvrtak ujutro na području Umaga.

Kako neslužbeno saznaje 24sata, riječ je o višestrukom evidentiranom Enveru A. iz Umaga, kojega se sumnjiči da je u srijedu ujutro oteo ženu (35) ispred jedne konobe u Petroviji dok je išla na posao. Pustio ju je u naselju Matelići nakon što mu je, neslužbeno se saznaje, morala obećati da će povući ranije prijave protiv njega.

Istarska policija sumnji ga da je počinio krivična djela protupravno oduzimanje slobode u sticanju sa djelom sprječavanje dokazivanja na štetu jedne žene i kazneno djelo prijetnje na štetu dvije osobe.

Objavljen izvještaj: Milorad Dodik je najveći negator genocida. Znate li ko je još na ovoj listi?

Objavljen izvještaj: Milorad Dodik je najveći negator genocida. Znate li ko je još na ovoj listi?

"Muškarac je jutros uz krivičnu prijavu predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske", izvijestila je policija.

Glas Istre razgovarao je s Enverom u oktobru 2018. godine kad je imao spor sa stanodavcem, za kojega je tvrdio da ga je izbacio iz stana iako je platio stanarinu. Njegov stanodavac imao je drugačiju priču, da Enver nije pristao na povećanje stanarine te da je njegovo zakonsko pravo izbaciti ga iz stana. Obojica su izvjesno vrijeme provela u zatvoru.

Novi detalji otmice u Hrvatskoj: Pronađena oteta žena u Istri, muškarac je ugurao u auto i pobjegao

Novi detalji otmice u Hrvatskoj: Pronađena oteta žena u Istri, muškarac je ugurao u auto i pobjegao

"Srećom ne volim oružje i povukao sam se u miran život, ali nazvao sam vas da kažem da bude li mi bijes udario u glavu, mogao bih ubiti svog stanodavca. Hoću majke mi moje mrtve koju volim i ovako mrtvu najviše na svijetu jer dosta mi je svih tih lopova i onih koji štite te lopove", kazao je ljutiti Enver Glasu Istre. Požalio se kako zbog svega dva mjeseca spava u automobilu ili kod prijatelja.

Na stranicama crne hronike Enver se ponovno našao ovih dana nakon što se doznalo da njega policija sumnjiči za otmicu žene (35) na području Umaga. Učinio je to svega dvije sedmice nakon što je izašao iz istražnom zatvoru u kojemu je završio početkom juna ove godine kad je bio uhapšen zbog višestrukog silovanja i prijetnji smrću istoj žrtvi i njenoj porodici kroz period od nekoliko godina. Na slobodu je pušten 11. jula.

Dojavu o otmici istarska policija dobila je oko 8:00 sati. Kako se neslužbeno saznaje, nesretnu ženu iz automobila pustio je tek nakon što mu je morala obećati da ga je nedavno lažno prijavila za silovanje i prijetnje te da će to ponoviti prilikom saslušanja na sudskom ročištu. Također, da bi se spasio od sudskog progona, nesretnu ženu je uputio šta još mora učiniti kako bi je pustio. 

Uplašenu i zaplakanu ženu spazila je mještanka Matelića, naselja kraj Umaga, kojoj je žrtva prišla i zamolila za telefon da može nekoga nazvati. Nakon što joj je mještanka dala telefon, žrtva je nazvala supruga.

Epilog velike policijske akcije u Hrvatskoj: Uhapšen muškarac osumnjičen za otmicu

Epilog velike policijske akcije u Hrvatskoj: Uhapšen muškarac osumnjičen za otmicu

"Dođi po mene, ali bez policije", rekla mu je, što je kod mještanke, koja je to čula, pobudilo sumnju.

Ubrzo je sve bilo puno policajaca, koji su mještanima poručili da ne izlaze iz kuća jer sumnjaju da je počinitelj opasan i da bi mogao biti naoružan. Odmah su blokirali sve ulaze i izlaze iz naselja, a vrlo brzo su pronašli počiniteljev automobil. Sljedećeg jutra Envera su uhapsili. Glas Istre neslužbeno je doznao da se sam predao policiji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije