Epilog velike policijske akcije u Hrvatskoj: Uhapšen muškarac osumnjičen za otmicu

0
Radiosarajevo.ba
Epilog velike policijske akcije u Hrvatskoj: Uhapšen muškarac osumnjičen za otmicu
Foto: Hina / Hrvatska policija / Ilustracija

Umaška je policija jutros oko 8:30 sati uhapsila muškarca kojeg sumnjiči da je jučer ujutro protupravno oduzeo slobodu ženi na području Petrovije.

Nad osumnjičenim je u toku provođenje kriminalističkog istraživanja.

Kako javlja Eurostar Umag, policija je još sinoć opkolila šumu gdje se otmičar skrivao, ali kiša im je usporavala akciju.

Na granici BiH i Hrvatske poskok ugrizao ženu dok je radila u vrtu

Na granici BiH i Hrvatske poskok ugrizao ženu dok je radila u vrtu

Kako se jučer moglo neslužbeno saznati, otmičar i žena koju je oteo poznaju se od prije. Ona ga je prijavljivala zbog teškog nasilja. Muškarac je već bio u zatvoru zbog većih krivičnih djela.

Podsjetimo, policija je dojavu o otmici žene s parkinga u Petroviji dobila jučer oko osam sati ujutro. Nekoliko sati kasnije žena je pronađena u mjestu Matelići.

Prema informacijama od jučer, muškarac je ženu ugurao u automobil te se s njom odvezao u nepoznatom smjeru. Brzom reakcijom i intervencijom policijskih službenika žena je pronađena u mjestu Matelići, a policijski službenici nastavili su potragu za muškarcem. Tokom jučerašnjeg dana blokirane su ceste diljem Istre, a policija je zaustavila brojna vozila, piše Index

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije