Zla kob: Kćerka joj nastradala u požaru, a prije 12 godina izgubila dvoje djece

Radiosarajevo.ba
Zla kob: Kćerka joj nastradala u požaru, a  prije 12 godina izgubila dvoje djece
Foto: RAS Srbija / Majka nastradale s nevjenčanim suprugom ispred zgarišta
Osmogodišnja djevojčica Emina Dimović preminula je od posljedica stravičnog požara koji je izbio u noći između subote i nedjelje u kući Elvire Kolompar, njene majke, u Senti, Srbija.

U požaru su povrijeđeni njena dva polubrata i polusestra, kao i majčin suprug. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je Adam Kolompar (5).

Da tragedija bude još veća, Elvira Kolompar je prije 12 godina pod sličnim okolnosti, takođe u požaru, izgubila dvoje djece. Tada su joj izgorjele dvije kćerke. Jedna je imala tri godine, a druga devet mjeseci. Sve se desilo takođe u Senti pod veoma sličnim okolnostima.

"Dječakovo opšte stanje je teško. Prebačen je iz bolnice u Senti u Dječju bolnicu u Novom Sadu. Ima opekotine na 45 odsto tijela, otežano diše i ljekari se bore za njegov život", kazali su za Blic u bolnici.

U bolnici u Senti zadržani su Danica Kolompar (7) i Denis Kolompar (10), dok je Andrija Kolompar, suprug Elvire Kolompar, majke nastradale djevojčice i povređene dece, pušten iz bolnice i osjeća se dobro.

Mirko Gašović, javni tužilac iz Sente, potvrdio je medijima da je izvršio uviđaj zajedno sa pripadnicima MUP-a iz Sente i Kikinde.

"U kući nije bilo struje i najvjerovatnije da je požar prouzrokovala improvizovana ručno izrađena lampa. Tijelo nastradale djevojčice biće upućeno na obdukciju u Novi Sad", kazao je tužilac.

Porodična kuća Elvire Kolompar nalazi se u Ulici Kiš Ferenc. Nesrećna žena ne može da zaustavi suze. Još uvijek u šoku jedva progovora. Pridržava je nevjenčani suprug, a uz nju je i rođaka Danijela Jovanović.

"Žiža je vjerovatno zapalila sve. Ništa nije ostalo. Ne mogu da shvatim da nema više male Emine, moje ljubimice. Meni je Elvira tetka, ne živim tu i ne znam šta se tačno desilo, ali sam čula da su u gašenju požara i komšije pomagale. Svi su spavali, a žiža je nešto zapalila i nije moglo da se zaustavi više ništa", kaže Danijela Jovanović.

Prema njenim riječima, porodica živi od socijalne pomoći i kuća je i prije stravičnog požara bila zapuštena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije