Zgužvani papir i uznemirujuća slika: Profili ubice iz beogradske škole ugašeni nakon zločina?

Radiosarajevo.ba
Zgužvani papir i uznemirujuća slika: Profili ubice iz beogradske škole ugašeni nakon zločina?
Foto: Blic.rs / Potresni prizori nakon zločina u Beogradu

Profili na društvenim mrežama Koste K. (14) iz Beograda, osumnjičenog za masakr u OŠ Vladislav Ribnikar u kojem je ubijeno osam đaka i radnik obezbeđenja, a ranjeno još šest učenika i jedna nastavnica, misteriozno su iznenada ugašeni oko 13 časova, pšiu srbijanski mediji.

Riječ je o profilima na Facebooku i Instagramu koji su nestali s pomenutih društvenih mreža gotovo istovremeno.

Oba profila su glasila na ime dječaka, a na njima je bila ista zagonetna profilna slika – zgužvani list papira!?

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Ko je ugasio profile maloljetnika i zbog čega, za sada nije poznato. Još je veće pitanje da li je to neko smio to da uradi bez odobrenja u vrijeme dok tek počinje istraga nezapamćenog masakra za koji je on osumnjičen.

Na Facebook profilu za koji se vjeruje da je pripadao ovom maloljetniku nalazile su se svega dvije fotografije.

Jedna fotografija je bila profilna na kojoj je bio zgužvani papir na tepihu, i ona je bila postavljena 2021.godine. Druga fotografija, koja je bila korištena od septembra 2020.godine do 2021.godine, sasvim je bizarna. Riječ je o negativu fotografije u ljubičastoj boji koja je fotošopirana tako da su oči precrtane krstovima a usta - zašivena!

Uhapšen otac dječaka koji je izvršio masakr u školi: 'Oružje držao u sefu, zajedno išli u streljanu'

Uhapšen otac dječaka koji je izvršio masakr u školi: 'Oružje držao u sefu, zajedno išli u streljanu'

Maloljetnik je na Facebooku profilu imao 16 prijatelja, među kojima je i profilna stranica OŠ Vladislav Ribnikar kao i njegov otac, koji je, po pisanju medija, poznati beogradski ljekar, što posredno potvrđuje da bi to zaista mogao da bude njegov profil, piše Blic.

Neuobičajeno je to da su među prijateljima uglavnom bile odrasle osobe i da je možda samo jedan ili dva profila među prijateljima mogao pripadati nekome od njegovih vršnjaka. Na Facebook stranici nije bilo javno podijeljenih objava niti bilo kojih drugih informacija o vlasniku profila.

Instagram profil osumnjičenog K.K., koji se od prije sat vremena više ne može pronaći, bio je zatvoren za javno pregledavanje, ali na njemu također nije bilo više od dvadesetak pratilaca. I na Instagram profilu, kao profilna slika bio je zgužvani list papira.

Jedna od dvije fotografije na Facebooku
Foto: Blic.rs: Jedna od dvije fotografije na Facebooku

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije