Žestoka rasprava u Saboru Hrvatske zbog predavanja osuđenog ratnog zločinca Kordića

Radiosarajevo.ba
Žestoka rasprava u Saboru Hrvatske zbog predavanja osuđenog ratnog zločinca Kordića
Printscreen / S predavanja zločinca Darija Kordića

Predavanje osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu kojeg su u jednom trenutku prekinuli studenti bila je tema rasprave i u Saboru, piše Dnevnik.hr.

Predsjednik stranke Demokrati i saborski zastupnik Mirando Mrsić zatražio je zatražio je hitno očitovanje Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora i Zagrebačke nadbiskupij.

Studenti u Zagrebu prekinuli predavanje Kordića: Ti si ratni zločinac!

Zagreb: Ratni zločinac Kordić drži predavanje studentima

“Zgrožen sam što je osuđeni ratni zločinac pred studentima govorio na predavanju u organizaciji crkve i Sveučilišnog zbora i to u prostorima Sveučilišta u Zagrebu. Kakvu poruku šaljemo građanima i onima koji su pobijeni u Ahmićima. Tražim hitno očitovanje Studentskog centra, Zagrebačke nadbiskupije i Rektora sveučilišta te zabranu budućih gostovanja osuđenog ratnog zločinca. Hvala hrabrim studentima koji su javno iskazali svoje negodovanje i pokušali sprječiti organizaciju jedne takve tribine. Svi oni koji su došli dati podršku osuđenom ratnom zločincu, koji se sada naglo okrenuo Bogu, moraju se zapitati pronalaze li riječi Boga u riječima ratnog zločinca ili u suzama i patnji svih onih koji su stradali od Kordićeve ruke. Dario Kordić nije Hrvatska koju želimo ni Hrvatska u kojoj želimo živjeti. Želimo da Hrvatska bude drugačija”, kazao je Mrsić.

Zastupnik HDZ-a Ivan Šuker poručio mu je kako “možda neke još uvijek smeta što ima Hrvata u BiH”.

Podsjećamo, Kordić je pričao u utorak navečer o vjeri na skupu koji je pokrenuo don Damir Stojić, no pred kraj njegova govora skup u dvorani prekinula je nekolicina mlađih ljudi uz povike da je on ratni zločinac.

Dario Kordić osuđen je na Haškom sudu zbog pokolja koji je predvodio u selu Ahmići u srednjoj Bosni. Pokolj je počinjen protiv muslimanskih vojnika i civila tokom bošnjačko-hrvatskog sukoba. Radi se o najvećem pojedinačnom pokolju tokom tog rata između Hrvata i Bošnjaka.

Haški sud osudio ga je na 25 godina zatvora, a oslobođen je 2014. godine nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije