Zagreb: Ratni zločinac Kordić drži predavanje studentima

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Ratni zločinac Kordić drži predavanje studentima
Foto: Arhiv / Vinko Puljić na misi sa Darijom Kordićem u Busovači

Studentski kapelan don Damir Stojić, kojeg javnost pamti po, najblaže rečeno, kontroverznim izjavama, organizira večeras, s početkom u 20 sati, predavanje ratnog zločinca Darija Kordića.

Kordić već neko vrijeme poput kakvog putujućeg propovjednika hodočasti hrvatskim crkvama, a hrvatski crkveni autoriteti, poput sisačkog biskupa Vlade Košića, iskazivali su mu poštovanje tako što su mu ljubili ruke. Sada će tako održati i predavanje studentima, navodi Index.hr.

Kordićevo "svjedočenje vjere" održat će se u kino dvorani studentskog doma Stjepan Radić.

Predavanje ratnog zločinca se opisuje kao "svjedočanstvo vjere", a naziv mu je "Bog iza rešetaka".

Na plakatima postavljenima oko crkve sv. Mati slobode na Jarunu uz Studentski pastoral kojem je na čelu don Stojić na njega poziva i Zavičajni kub hercegovačkih studenata.

„Govorit će nam o trenutcima najveće patnje tijekom dugih 17 zatvorskih godina. Kako je ondje susreo Boga koji ga je promijenio i kako je iz njega crpio mir i snagu, poslušajte u utorak u 20h u kino dvorani Forum. Tema je: BOG IZA REŠETAKA! Vidimo se!", stoji u pozivu objavljenom na Facebook stranicama Studentskog pastorala.

Index.hr podsjeća da je ratni zločinac odgovoran za pokolj 116 civila među kojima je bilo i dijete staro tri mjeseca

Podsjetimo, ratni zločinac Dario Kordić između ostalog odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići u BiH gdje su pripadnici HVO-a 16. travnja 1993. godine izvršili zločin protiv čovječnosti.

Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata. Kordića je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio na 25 godina zatvora, proglasivši ga odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za pokolj 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići, među kojima i 11 djece - uključujući i tromjesečnu bebu. Pušten je na slobodu nakon što je u austrijskom zatvoru odslužio dvije trećine kazne.

Nakon puštanja na slobodu priređen mu je doček u zračnoj luci. Kordić je posebno blizak s kontroverznim sisačkim biskupom Vladom Košićem. Kordić, osuđen za pokolj 116 civila među kojima je najmlađe dijete imalo tek tri mjeseca, protivi se abortusu pa ga se moglo vidjeti i na "Hodu za život" Željke Markić, piše ins.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije