Žestoka oluja stigla u Hrvatsku: Desetine hiljada munja u dva sata, pojavila se ogromna pijavica...

3
Radiosarajevo.ba
Žestoka oluja stigla u Hrvatsku: Desetine hiljada munja u dva sata, pojavila se ogromna pijavica...
Foto: PrtScr / Facebook / Nevrijeme u susjedstvu

Veliko nevrijeme stiglo je, nakon Italije i Slovenije, i u Hrvatsku, a kreće se i prema Bosni i Hercegovini.

Kada je riječ o susjednoj državi, kako javljaju tamošnji mediji, prijepodne je nevrijeme zahvatilo Istru, a poslijepodne srednji i južni Jadran.

Prema podacima istarskog meteo portala Istramet, na dijelu zapadne Istre palo je lokalno i do 100 milimetara kiše.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Na području Umaga palo je više od 60 mm kiše, u Novigradu i Taru više od 75 mm, a u dva sata zabilježeno je čak deset hiljada munja. Također je objavljen video koji svjedoči o navodno 35.000 munja u ta dva sata!

Grmljavinska oluja protutnjala je Dalmacijom... u jednom trenutku imali smo i 35.000 munja u 2 sata 👉 Radar munja: www.neverin.hr/munje/

Posted by Neverin on Monday, August 28, 2023

U Puli se podigao nivo mora pa su automobili u prvom redu do mora "lagano zaplivali", a istovremeno je izražen kišni val uz prolazno izražen vjetar zabilježen na potezu od Poreča do Umaga, gdje je palo do 25 mm kiše. 

Kod Rovinja je zabilježena velika pijavica, a snimku je objavio portal Istramet. Prizor masivne pijavice na moru zabilježili su brojni građani i turisti, a dojava o štetama zasad nema.

Index.hr javlja i kako su u Novom Vinodolskom sve plaže bile poplavljene, ležaljke su plivale po moru, a stolovi i suncobrani su bili potopljeni. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije