Žestoka afera potresa Hrvatsku: Vrhovni sud traži dokumentaciju o sudiji Ivanu Turudiću

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Das ist Walter

Turudići naši, vaši, njihovi! Cijeli ovaj postjugoslavenski prostor je tek nakupina svega i svačega u raspadanju i truleži. Neuspjele, podaničke, podjarmljene kvazidržavice- wannabe države. Cloaca Maxima staroga Rima poput je Semiramidinih visećih vrtova za ovdašnje septičke jame. Septičke jame etnokonfesionalnih zločina, stranačkih mafija, kriminala, bezakonja i bespravlja, krezovskog bogatstva najgorih, siromaštva goleme većine, neofeudalnog mraka i zapuštenosti, okrutnosti i nezasitnosti predatorskog, divljeg kapitalizma. Ovdje nema života prije smrti. A za hipotetski život poslije smrti, svaki je Pakao dječja igra i Disneyland za jedan prosječan ljudski život na ovim prostorima.

Di si, lipi?

Nikada, svi mi ovdje, iz one Krležine balkanske krčme nismo izišli- niti ćemo!

Di si, radosti?

Na ovim prostorima- kao i u onoj dobroj, staroj pjesmi M.Kekina- najviše nam uspijevaju ovakvi tipovi i likovi. Tu smo u suficitu i hiperprodukciji- samo tu smo u svjetskom vrhu. Tipovi polusvijeta, mafijaška fauna sa sumnjivim diplomama u politici, pravosuđu, kulturi, ekonomiji. Zaštitinici nacionalnih svetinja, etnocentrični čuvari mraka, a svi identično markirani: Cosa Nostra naših svemogućih i sveproždirućih Stranaka.

Haha

Odmak organizirati čučanje u Lištici ili Duvnu ili na najbližem guvnu. Gospodine uz tebe su ercegovački katolici. Možebitno je i on podrijetlom ercegovac? Zbilja, imali li još u Hrvatskoj Hrvata ili su sve okupirali ovi naši ercegovci?

MATIJ IVANIĆ

Ovdje bi - na cijelom ovom prostoru koji nakon SFRJ ružno zovu "regijom" ili "regionom"- sve trebalo krenuti ispočetka! I ništa ne bi trebalo rušiti i srušiti: pa sve ovo se nije prestalo rušiti i urušavati od davne 1990. godine.

Percepcija sudstva

Ko ima ikakvu drugu osim trulo, pogresno, namjesteno i ukratko zlikovacko-zlocinacko, taj je u najmanju ruku naivan.

/ Najnovije