"Žene u crnom" i "Majke Srebrenice" protestuju u Beogradu, sveštenik im dobacio

21
Anadolija
"Žene u crnom" i "Majke Srebrenice" protestuju u Beogradu, sveštenik im dobacio
Foto: Facebook/Žene u crnom Srbija / Protest u Beogradu Žena u crnom i Majki Svrebrenice

Nevladina organizacija "Žene u crnom" organizovala je danas u centralnoj beogradskoj ulici, Knez Mihailovoj, protest u crnini i šutnji "Stop ratu u Ukrajini" u kome su učestvovale i članice udruženja "Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe" iz sela Bajramovići kod Srebrenice, javlja Anadolu Agency (AA).

Pored poziva na zaustavljanje rata, na protestu su bile izložene poruke solidarnosti sa mirovnim pokretima u Rusiji i Ukrajini i podrške ruskim feministkinjama.

Antiratne aktivistkinje i aktivisti nosili su u natpise "Stop okupaciji Ukrajine", "Stop Putinu", "Putine, dalje ruke od Ukrajine" i "Stop ruskoj agresiji na Ukrajinu".

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Kao posebno upozorenje o stradanju civila u ratu bio je izložen trodjelni transparent "Vukovar - Sarajevo - Mariupolj".

Protest su obezbjeđivale jake policijske snage, a jedino je negodovao sveštenik koji je dovikivao okupljenima da bi trebalo da ih bude sramota, i nekoliko puta upitao "gde su Jasenovac i stradalih 700.000 Srba i gde su stradali u NATO agresiji i na Kosovu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije