Žena sa Balkana na EUROP-olovoj listi najtraženijih: Ubila je i mučila zlatara

Radiosarajevo.ba
Žena sa Balkana na EUROP-olovoj listi najtraženijih: Ubila je i mučila zlatara
Foto: EPA / Europol

Olivera Petrović Ristić, državljanka Srbije, najtraženija je žena u Italiji zbog brutalnog ubistva tršćanskog zlatara Alda Karlija. Ona se je našla u najnovijoj kampanji Europola "Kriminal nema pol", u kojoj su prikazane najtraženije žene iz svih država Evrope.

U kampanji "Kriminal nema pol" navedeno je da su žene podjednako sposobne da počine teška krivična djela kao i muškarci, te da se kriminalci oba pola, traže zbog zločina kao što su ubistva, trgovina drogom, prevare, krađe i trgovine ljudima, piše Blic.

Sve članice Europola, 21 država, izabrale su po jednog od svojih najtraženijih begunaca kao predstavnika ove kampanje, a Italija je odabrala ovu državljanku Srbije. Svim bjeguncima maska pokriva lice, a korisnici sajta treba da pogode pol kriminalca, dok djelovi maske postepeno nestaju. U četiri koraka, postepeno se otkriva i krivično djelo zbog kojeg je taj bjegunac tražen.

Prije nego što korisnik sajta ugleda Oliverino lice, obavješten je da je optužena ubistvo 75-godišnjeg Karla Aldija, koji je nasilno pretučen dok je bio vezan i na kraju zadavljen.

Navedeno je i zločin počinjen u pokušaju pljačke žrtve, te da mu je Olivera Petrović Ristić, sa saučesnicima, ukrala novac i dragocjenosti.

Više o ovoj temi čitajte ovdje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije