Zbog hapšenja trojice policajaca: Kosovo zabranilo ulazak kamiona iz Srbije

2
Fena
Zbog hapšenja trojice policajaca: Kosovo zabranilo ulazak kamiona iz Srbije
Foto: Fena / Twitter / Uhapšena trojica kosovskih policajaca

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Džejal Svecla saopćio je da je iz sigurnosnih razloga, zbog hapšenja trojice kosovskih policajaca u srijedu, uvedena zabrana ulaska kamiona iz Srbije na Kosovo.

Svečla je naglasio da će odluka biti na snazi do nove sigurnosne procjene.

"Postoje i preliminarne informacije o hapšenjima naših državljana na graničnom prelazu Merdare i dao sam nalog da se iz sigurnosnih razloga na svim graničnim prelazima zabrani ulazak kamiona koja dolaze iz Srbije. Ova mjera će se nastaviti do još jedne sigurnosne procjene", rekao je Svecla.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Povodom hapšenja trojice pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije, Svecla je izjavio da je Kosovo u koordnaciji sa međunarodnom zajednicom po tom pitanju.

"Ne znamo gdje se nalaze, gdje ih drže, uhapšeni su i nalaze se u rukama srbijanskih institucija. Naša reakcija je jasna. Koordiniramo se s međunarodnom zajednicom da bude krajnje jasno o ovom zločinačkom koraku Srbije, kao i da iskoristimo sav utjecaj da se službenici koji su obavljali svoje dužnosti, u svojoj zemlji, na svojoj teritoriji, vrate što prije na Kosovo, zajedno s opremom, sa svim stvarima", dodao je Svecla, prenosi Kosovo online.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije