Tri kosovska policajca navodno kidnapovana blizu granice na sjeveru Kosova

3
Radiosarajevo.ba
Tri kosovska policajca navodno kidnapovana blizu granice na sjeveru Kosova
Foto: MUP Srbije / Kosovski specijalci

Kosovska policija saopštila je da su u srijedu tri njihova granična službenika navodno kidnapovale srpske snage tokom patrole u mjestu Tresava - Bare, na graničnoj liniji na sjeveru Kosova.

Prema saopštenju Kosovske policije, policijska jedinica provodi ophodnju "duboko unutar teritorije Kosova" kako bi spriječila korištenje ilegalnih cesta koje, prema ovoj instituciji, koriste kriminalne skupine "za ilegalni prelazak i krijumčarenje".

Policija je saopštila da je ova postrojba, koju čine tri granična službenika, rekla da su primijetili maskirane i naoružane osobe, te da su zatražili pomoć, a da su druge policijske jedinice krenule prema njima, piše radioslobodnaevropa.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Dolaskom na to mjesto pomoćne jedinice primijetile su samo službeni automobil, ali ne i policijske službenike koji su bili na toj lokaciji. U pravcu ovog mjesta odmah su krenule druge policijske jedinice, a obaviještene su i druge sigurnosne institucije, uključujući i KFOR, jer se sumnja da su policajce otele srpske snage", navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila i da su razni srbijanski mediji objavili da su srbijanske specijalne jedinice "uhapsile dužnosnike kosovske policije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije