Srbija / Završeni protesti u Beogradu - mural ratnog zločinca nije uklonjen

09. 11. 2021. u 23:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Završeni su protesti u Beogradu, razišli su se svi aktivisti, a mural ratnog zločinca Ratka Mladića i dalje se štiti i nemoguće mu je prići.

Podsjetimo, aktiviste koji su krenuli ka muralu ratnog zločinca Ratka Mladića spriječio je kordon policije da mu priđu, a nakon toga su stigle i pristalice Mladića koji su pokušavali da ga probiju.

Oni su inače došli da podrže aktivistkinje Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović, nakon protestnog skupa ispred beogradskog Doma sindikata zbog današnjeg incidenta u Njegoševoj, kada su aktivistkinje uhapšene jer su gađale jajima mural zločincu Ratku Mladiću.

Aktivisti su pokušavali doći do murala, ali su bili opkoljeni brojnim pripadnicima policije koji su blokirali Njegoševu ulicu, piše Direktno.rs

Aida se pojavila na zakazanom protestu i okupljenim medijima otkrila da je tokom incidenta bila veoma uplašena za svoj život jer je mislila da će je odvući u prvi haustor i „prebiti“. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA