Završena drama: Dječak koji je u školu došao bez maske ponovo sa vršnjacima

0
Radiosarajevo.ba
Završena drama: Dječak koji je u školu došao bez maske ponovo sa vršnjacima
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Danima dječak, učenik osmog razreda, nije išao u osnovnu školu u Krapinskim Toplicama u Hrvatskoj jer mu roditelji nisu dali da stavi masku. Danas je odlučio staviti masku i prisustvovati nastavi.

"Danas smo postigli rješenje, danas je sretan dan. Učenik je ušao temeljem propisa nošenja maske do učionice i evo sad uči povijest, sa svojim je vršnjacima", rekao je Samson Štibohar, direktor škole u Krapinskim Toplicama, piše 24sata.hr.

Direktor škole je kazao da su sa roditeljima i centro vidjeli da je najbolje rješenje da dječak ide u školu.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

"Učeniku je to dužnost i obveza. On je danas krenuo na nastavu i nadamo se da će tako i nastaviti te završiti nastavnu godinu.

Svi učenici imaju jednake uvjete, pa tako i ovaj učenik osmog razreda!, kazao je Štibohar.

Podsjetimo, danima dječak, učenik osmog razreda, nije išao u osnovnu školu u Krapinskim Toplicama jer mu roditelji nisu dali da stavi masku. Policija je prekršajno prijavila roditelje, a dobili su i poziv da se danas jave u Centar za socijalnu skrb, obzirom da prvi put nisu pustili djelatnike u kuću. Kako doznajemo, sad su ih pustili, nakon kraće prepirke. Pred kućom je bio i policajac.

Otac dječaka potom je krenuo prema školi u društvu odvjetnice. Ušao je u školu. Prvo je odbijao staviti masku, ali nakon što mu je odvjetnica rekla da ne radi probleme, stavio je masku. Izašao je iz škole i dobacio: 'Nismo još gotovi'.

Potom se pojavio i dječak koji je stavio masku i ušao u školu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije