Završen protest u Beogradu, poručeno: "Vučić naručuje murale, mora pasti"

5
Radiosarajevo.ba
Završen protest u Beogradu, poručeno: "Vučić naručuje murale, mora pasti"
RAS Srbija / Održan protest u Beogradu

Završen je protest organizacija civilnog društva pod nazivom „Mural mora pasti“ na Cvetnom trgu u Beogradu.

Na protestu su pored aktivista i građana nešto duže od sat vremena bili i pripadnici pokreta Levijatan, ali i veliki broj pripadnika policije.

"Imam dobru vest za sve nas, pobedit ćemo. Da li se sećate, ovde uglavnom vidim pristojan svet, kako je počeo zvanično Hitlerov pad u Drugom svetskom ratu? Kada je počeo da okuplja mladiće da gule sa dna fašističke kace.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Danas je ovaj grad bio obasjan cvetićima srebreničkim i to je drugačija poruka od one koja se šalje uglavnom. Pobedićemo, zato što je naše gorivo ljubav iskonska, iskrena, čista. Volim čak i ove dečake u crnim majicama. Pogledajte u oči te dece, oni su sami, oni mrze i ovo što rade, rade iz nemoći. Oni napadaju dve žene, jednu sede kose. Oni traže sebe",  poručila je aktivistkinja Aida Ćorović.

Novinar Rade Radovanović rekao je da murale i ovakve crteže poručuje lično Aleksandar Vučić, piše Direktno.rs.

"Građani i građanke, sloboda narodu. Nije genocid bio samo u Srebrenici, bio je u Prijedoru, za dva meseca ubili su 102 detera. I ne samo tu, bilo je elemenata genocida i u Sarajevu, u Mostaru. Što se mene tiče, Aleksandar Vučić mora pasti iz dva razloga: jedan je što radi ono što ne sme, gazi Ustav i nipodaštava zakone, ponaša se kao tiranin. On naručuje crteže i kojekakve murale. Kao građanin Beograda ponosan sam da je naš, moj grad, počeo da cveta u cvetu solidarnosti i empatije prema žrtvama", rekao je novinar Radovanović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije