Napeto u Beogradu: Protesti protiv murala Ratku Mladiću

20
Radiosarajevo.ba
Napeto u Beogradu: Protesti protiv murala Ratku Mladiću
RAS Srbija / Protest u Beogradu

U Beogradu započeo protest "Mural mora pasti" uz prisustvo organizacija koje se zalažu za skidanje murala zločincu Ratku Mladiću. Prisutne su i frakcije koje se protive tome.

Kako javlja reporter Blica sa lica mjesta na terenu su prisutne velike snage policije koje sprječavaju da dođe do sukoba suprotstavljenih strana, piše Blic

Policija je okružila navijače Partizana sa jedne strane, dok sa druge strane policija stoji kod pristalica Levijatana na čelu sa Pavlom Bihalijem.

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Među prisutnima koji protestuju protiv murala je i Dobrica Veselinović koji je na čelu “Ne davimo Beograd”, kao i Staša Zajović iz “Žena u crnom” i Aida Ćorović.

Podsjećamo, mural Ratku Mladiću o kome ovih dana priča cijela Srbija osvanuo je na zgradi u Njegoševoj ulici na Vračaru još u julu, a od prije nekoliko dana niz protesta dvije suprotstavljene strane.

Policija je tokom prethodnih dana dežurala na toj lokaciji kako bi, kako je navedeno, spriječila potencijalne sukobe, a prije nekoliko dana privedena je i aktivistkinja Aida Ćorović koja je bacila jaja na mural, nakon čega su se građani, političari i NVO u znak protesta okupili kod murala. Nedugo nakon privođenja, puštena je na slobodu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije