Zaključao se s dvoje djece i prijetio plinom: Policija upala i privela muškarca

Radiosarajevo.ba
Zaključao se s dvoje djece i prijetio plinom: Policija upala i privela muškarca
Foto: Slobodna Dalmacija / Ilustracija

Jutros oko 4 sata policija je upala u stan u kojem je bio muškarac zatvoren s dvoje djece i prijetio plinskom bocom u Kaštel Lukšiću u susjednoj Hrvatsko.

Kako je Indexu kazala policija rano jutros, radi se o ratnom veteranu koji je priveden u policijsku stanicu.

S njim su u stanu bila njegova djeca rođena 2005. te 1998. godine. Treće dijete nije bilo u stanu. Ono je zvalo policiju.

Naime, prema pisanju portala 24sata.hr, policija je u petak u večernjim satima u Kaštel Lukšiću dobila prijavu o slučaju porodičnog nasilja.

Kada su oko 20 sati došli do zgrade u Ulici Kašteline 53-godišnjak je krenuo prema njima držeći u ruci nož, te im prijetio smrću. U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan sa svoje dvoje djece.

Oko jedan sat iza ponoći, 30-ak policajaca koji su okružili zgradu i dalje su držali stvar pod kontrolom. Telefonom su pregovarali s muškarcem, odnosno s njegovom djecom, a u pomoć su pozvani i specijalci. Zgrada je evakuirana, a susjedi su u i pidžamama stajali na ulici i čekali okončanje drame koja je trajala šest sati.

Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile nad spomenutim 53-godišnjakom i 21-godišnjakom, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

Pružena im je liječnička pomoć. U toku je uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije