Najveće svjetske kompanije prijavljene na tender za izgradnju Pelješkog mosta

Radiosarajevo.ba
Najveće svjetske kompanije prijavljene na tender za izgradnju Pelješkog mosta
/ Pelješki most
Dvanaest prijava iz cijelog svijeta pristiglo je na tender za izgradnju Pelješkog mosta.

Među prijavljenima su eminentne svjetske građevinske kompanije, a prvi put na natječaj u Hrvatskoj javile su se i pojedine kineske kompanije. Prema informacijama Jutarnjeg lista, na natječaj se javila samo jedna hrvatska kompanija - zagrebački Viadukt, i to s francuskim Bouyguesom. Njemački Strabag jedina je kompanija koja se samostalno javila na natječaj. Među natjecateljima su i tvrtke koje su već gradile u Hrvatskoj.

Prema riječima sugovornika Jutarnjeg lista, radi se o uglednim i svjetski poznatim građevinskim tvrtkama koje su u mogućnosti realizirati ovaj impozantni projekt.

Hrvatske ceste će početkom sljedećeg mjeseca objaviti imena firmi koje ulaze u drugi krug natječaja za izgradnju Pelješkog mosta.

Uz sami most, u natječaj je uključena i izgradnja 1780 metara pristupne ceste s kopnene strane i 800 metara ceste s pelješke strane.

Prema informacijama, cijena izgradnje Pelješkog mosta mogla bi iznositi do 2,2 milijarde kuna (oko 300 miliona eura).  Hrvatska je od Europske komisije tražila da most sufinancira sa 85 posto sredstava od ukupnog iznosa, a kakav će biti ishod pregovora, ostaje da se vidi.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije