Zatvoren autoput A1: Šest kanadera i airtractora gasi veliki požar kod Dubrave

Radiosarajevo.ba
Zatvoren autoput A1: Šest kanadera i airtractora gasi veliki požar kod Dubrave

Nešto iza 13.30 sati planuo je požar na području južne Dubrave kod Šibenika. Na terenu je veliki broj vatrogasaca vatrogasaca, a pomaže im čak šest kanadera i airtractora. Vatrogasni zapovjednik zatražio je od HAC-a (Hrvatske autoceste) da se zatvori autocesta, što je nešto iza 16 sati i napravljeno, objavio je Hrvatski autoklub. 

Autocesta je zatvorena u oba smjera između čvorova Šibenik i Vrpolje.

"Gori gusta borova šuma na potezu od Dubrave, prema Vrtnom centru i autocesti. Glavnina vatrene fronte tretirana je s kanaderima i airtractorima. Na terenu su sve snage s područja Šibenika i susjednih općina i gradova. Kuće zasad nisu ugrožene, iako je vatra na stotinjak metara od nekih objekata, no u prilog nam ide južni smjer vjetra, što ne znači da se situacija neće promijeniti. Najugroženija je autocesta A1, tražimo i zatvaranje autoceste zbog dima, a na nekim mjestima je već i vatra prebacila", kazao je nešto ranije za ŠibenikIN Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije