Zastupnik kosovskog parlamenta uhapšen u Albaniji zbog šverca 11.300 tableta ecstasyja

0
Radiosarajevo.ba
Zastupnik kosovskog parlamenta uhapšen u Albaniji zbog šverca 11.300 tableta ecstasyja
Foto: Facebook / Uhvaćeni s 11.300 tableta ecstasyja

U Tirani je državna policija uhapsila pet osoba zbog trgovine drogom, a među njima je i član kosovskog parlamenta Besnik Mujeci. On je parlamentarac iz vladajuće stranke Samoopredjeljenje, čiji je šef kosovski premijer Albin Kurti.

Policija je saopćila da su uhapšeni uhvaćeni s 11.300 tableta ecstasyja, čija je vrijednost oko 400.000 eura. U policijskoj akciji kodnog imena Punisher 2, osim Mujecija uhapšeni su i Mithat Ramadni također s Kosova te Kalem Picari, Daniel Avdija i Ambra Mftari.

"Istragom je utvrđeno da su ti građani, koristeći gužvu turističke sezone, pošiljke prenosili autobusnim linijama Priština-Tirana. Nakon što su pošiljke stigle u Tiranu, unajmljenim automobilima su transportirane u Tiranu i druge gradove, uglavnom na obali", stoji u saopćenju državne policije.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Arlind Manjhuka, sekretar za medije i komunikacije Kurtijeve stranke Samoopredjeljenje, izjavio je za Telegrafi.com da će se odluka o Mujeciju donijeti čim se održi sastanak.

"Po zaprimljenoj informaciji odmah smo pokrenuli disciplinski postupak. Održat će se hitna sjednica kako bi se pozabavili predmetnim slučajem. Nakon sastanka ćemo vas obavijestiti o odluci", rekao je Manjhuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije