Zastupnicu Skupštine Srbije vrijeđali, Šešelja nazvala zločincem

Radiosarajevo.ba
Zastupnicu Skupštine Srbije vrijeđali, Šešelja nazvala zločincem
FOTO: Facebook / Zastupnica Aleksandra Jerkov
Zastupnici Srpske radikalne stranke su tokom sjednice srbijanske Skupštine grubo izvrijeđali zastupnicu Demokratske stranke Aleksandru Jerkov.

Salve uvreda na njen račun su krenule nakon što je spomenula činjenicu da je Vojislav Šešelj ratni zločinac i da ako krene razbijati noseve kao što je najavio, neka krene od njezinog, piše B92.

Nakon tih njezinih riječi kreću vulgarna dobacivanja i prijetnje. Radikali su zastupnici Jerkov dobacivali uvrijedljive riječi: „spodoba“, „izdajnik“ i „ustaška kurva“.

U jednom momentu kada je Jerkov ostala sama, okružili su je članovi Radikalne stranke, među kojima su bili i Nataša Jovanović, Aleksandra Belačić i Filip Stojanović. Oni su joj govorili da se pripazi i da možda „sama sebi razbije njušku“.

Kad se vratila s pauze u Skupštini, na stolu u skupštinskoj sali je dočekala poruka „kurvo ustaška“. Zastupnica Jerkov je objavila na Twitteru fotografiju te poruke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije