Tragedija u Rožajama: Ernes Škrijelj nehotično ubio brata Mersada

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Rožajama: Ernes Škrijelj nehotično ubio brata Mersada
Rožajac Ernes Škrijelj (47), koji je osumnjičen da je preksinoć pucnjem iz pištolja ubio brata Mersada (37), predat je juče Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Do nesvakidašnje tragedije je došlo u nedjelju oko 21.30 sati kada je Ernes pucao u Mersada, ispred porodične kuće u kojoj su obojica stanovali u Ibarskoj ulici, javlja crnogorski Dan.

Tragediji je prethodila svađa, a potom i tuča između Ernesa i njegovih kolega autoprijevoznika u naselju Suho Polje.

Nakon tog incidenta Ernes je došao kući, uzeo pištolj i krenuo da se obračuna sa autoprijevoznicima s kojima je imao okršaj.

Kako bi spriječio Ernesa u namjeri da se vrati na mjesto incidenta i nastavi sukob sa vozačima sa kojima se potukao, Mersad je pokušao da ga zaustavi. Došlo je do koškanja na kućnom pragu i u jednom trenutku Ernes je opalio metak iz pištolja i pogodio Mersada, koji je izdahnuo na licu mjesta.

Prema nezvaničnim informacijama lista Dan, moguće je da je Ernes nehotično ubio Mersada.

Ernes i Mersad su imali vozni park i bavili su se autoprevozom. Iza Mersada, koji je juče sahranjen na groblju u beranskom selu Murovac, ostale su dvije kćerke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije