Neodgovorno: Zaraženi koriste javni prijevoz, idu "završavati papirologiju"

0
Anadolija
Neodgovorno: Zaraženi koriste javni prijevoz, idu "završavati papirologiju"
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Na području Hrvatske nadležnim državnim tužilaštvima podnesene su krivične prijave protiv dvije osobe za koje se sumnja da su počinile krivično djelo "Širenje i prenošenje zarazne bolesti". 

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je 30. oktobra napustio adresu boravišta u Sesvetama, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući na adresi boravišta iz razloga što je bio pozitivan na koronavirus. On je otišao u stanicu za tehnički pregled vozila na području Novog Zagreba, kako bi riješio poslove vezane za prijenos vlasništva nad vozilom.

"Na taj način, doveo je u opasnost od širenja zarazne bolesti, osobe s kojima je bio u kontaktu", saopšteno je iz ove Policijske uprave.

Policijska uprava Osječko-baranjska saopštila je da se završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da se 51-godišnja hrvatska državljanka nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 9. do 18. novembra zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19.

"U ponedjeljak 16. i u utorak 17. novembra, svjesno je napustila mjesto prebivališta te koristila javni prijevoz kako bi otputovala u drugi grad na području županije čime je dovela u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljude", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije