Zanimljivo rješenje u susjedstvu: Učenici će nastavu pratiti na televiziji

Anadolija
Zanimljivo rješenje u susjedstvu: Učenici će nastavu pratiti na televiziji
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Hrvatski premijer Andrej Plenković saopćio je kako se u Istarskoj županiji, s obzirom na situaciju s novim sojem koronavirusa (Covid-19), od petka obustavlja nastava u školama i na fakultetima, a u mjere će biti uključeni i vrtići. 

Od ponedjeljka uspostavit će se online nastava, a uz suradnju Hrvatske radiotelevizije (HRT) emitirat će se program kao supstitut za nastavu.

Hrvatska ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kazala je kako će se stvoriti virtualne zbornice i učionice te kako će tableti koji su nabavljeni pomoći u online nastavi za učenike iz Istarske županije.

"Učenici od 1. do 4. razreda moći će pratiti nastavu putem 3. programa Hrvatske radiotelevizije (HRT)", kazala je ministrica Divjak.

Predmetna nastava za više razrede osnovne i srednje škole bit će plasirana putem pripremljenih videomaterijala, postoji centralni nastavni sadržaj koji je dostupan na internetu, izvijestila je ministrica.

"Nastava će teći, učenici neće gubiti školske dane, bez obzira imali učenici računala ili ne", poručila je Divjak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije