Zamjenik načelnika UKP-a detaljno o istrazi: "Dva sata je pričao kako je ubio Danku Ilić"

0
Radiosarajevo.ba
Zamjenik načelnika UKP-a detaljno o istrazi: "Dva sata je pričao kako je ubio Danku Ilić"
Foto: Mitar Mitrović / Ringier / Ubice Danke Ilić

Zamjenik načelnika UKP-a Zoran Šašić, istakao je da bi pronalazak tijela Danke Ilić mogao donijeti i nove dokaze o uhapšenima za koje se sumnjiči da su pomagali u prikrivanju dokaza.

"Dokazi su prikupljeni i obezbijeeđeni. Krivično djelo je već okvalifikovano kao teško ubistvo koje je učinjeno na svirep način. Pronalazak tijela će nam donijeti nove dokaze o osumnjičenima i nove dokaze o uhapšenima za koje se sumnja da su pomagali poslije izvršenja krivičnog djela", kaže Šašić.

Ističe da za sada postoje tri lokacije gdje se vrši pretraživanje, ali i da postoji problem sa jednim od osumnjičenih za Dankino ubistvo, jer je za sada odlučio da se brani šutnjom, piše Blic.

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

"Različite informacije su kružile kroz javnost. Mnogo građana je dostavljalo informacije o viđenju djeteta, ali nijedan od pravaca potrage nije ometao druge pravce potrage. Imamo tri lokacije gdje vršimo pretraživanje.

Osumnjičeni su priznali krivično djelo, i detaljno opisali krivično djelo. Tokom saslušanja je jedno lice više od dva sata opisivalo izvršenje krivičnog djela, dok je drugo lice, nakon što je počeo sa priznanjem i opisivanjem, kasnije odlučio da se brani šutnjom", kaže Šašić.

Zamjenik načelnika UKP kaže i da će se pretraga za tijelom Danke Ilić nastaviti sve dok ne bude pronađeno. Govoreći o prostoru koji je djevojčica prošla od momenta kada je izašla iz dvorišta do mjesta gde je udarena, Šašić kaže da je razdaljina 20 metara.

Majka ubijene Danke u teškom stanju, oglasio se otac: "Mnogo nam je loše..."

Majka ubijene Danke u teškom stanju, oglasio se otac: "Mnogo nam je loše..."

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uvečer, 5. aprila, a jučer im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio šutnjom. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo ubijene djevojčice. Oni bi danas trebalo da budu saslušani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije