Policija ponovo dovela osumnjičenog s lisicama na rukama, bager ponovo prekopava teren

0
Radiosarajevo.ba
Policija ponovo dovela osumnjičenog s lisicama na rukama, bager ponovo prekopava teren
Foto: Pink / Još nije pronađeno tijelo malene Danke

Iz kuće Dejana Dragijevića (50), koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2), policija je u subotu, 6. aprila, iznijela nekoliko papirnatih vreća, u kojima su, kako se vjeruje, potencijalni dokazi za slučaj koji je uznemirio cijelu regiju.

Od ranih jutarnjih sati policija je bila ispred kuće, a potom je stigla i cisterna, koja je tokom dana ušla u dvorište kako bi isušila septičku jamu.

Kada je cisterna kojom je ispumpavana septička jama izašla iz dvorišta, policija je dovela osumnjičenog s lisicama na rukama i uvela ga unutra. Zadržali su se oko pet minuta, a potom su ga odveli na nepoznatu lokaciju.

Dragan Bursać: Amerika je rekla svoje - ako Dodik uradi pogrešan korak nestat će RS!

Dragan Bursać: Amerika je rekla svoje - ako Dodik uradi pogrešan korak nestat će RS!

Nedugo potom stigao je bager koji je prekopavao teren oko kuće osumnjičenog. Vatrogasci su sa specijalnom opremom potom odlazili do mjesta kopanja, vraćali se, a u jednom trenutku su gotovo svi inspektori napustili ovo područje.

Novinari Telegrafa koji su na terenu u jednom trenutku su snimili kako majka osumnjičenog izlazi s inspektorima do ograde i nešto pokazuje, nakon čega se vratila u kuću. Ekipe su se potom ponovo vratile kako bi pročešljale teren oko dvorišta, a kasnije su se potpuno povukle s te lokacije.

Dejan Dragijević (50) priznao je u petak, uvečer, 5. aprila, na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić, saznaje Blic. Saslušanje je trajalo više od dva sata.

On je u tužiteljstvu otkrio i da je imao pomagače koji su mu pomogli skloniti tijelo s deponija.

"Rekao je da su mu u rješavanju tijela pomogli otac i brat", kaže izvor "Blica" koji je upoznat sa slučajem.

Podsjetimo, istraga je utvrdila da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Od dana kada je nestala Danka Ilić, jake snage policije radile su danonoćno na ovom slučaju u nadi da će se djevojčica pronaći živa i zdrava. Koliko je ogromna bila istraga nestanka Danke pokazuju podaci koje je saopštio MUP. Pretraženo je 333 kuća i stanova, pregledano 360 vozila, bazna stanica za Banjsko Polje registrovala je 24.455 telefona.

Sramotna izjava oca jednog od osumnjičenih za ubistvo malene Danke: ‘Policija mi uništila salatu'

Sramotna izjava oca jednog od osumnjičenih za ubistvo malene Danke: ‘Policija mi uništila salatu'

Dvogodišnja djevojčica iz Bora Danka Ilić nestala je dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom.

Poslije 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika borskog Vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, zbog sumnje da su djevojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno tijelo stavili u automobil Fiat i bacili na deponiju.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije