Policija ponovo dovela osumnjičenog s lisicama na rukama, bager ponovo prekopava teren

0
Radiosarajevo.ba
Policija ponovo dovela osumnjičenog s lisicama na rukama, bager ponovo prekopava teren
Foto: Pink / Još nije pronađeno tijelo malene Danke

Iz kuće Dejana Dragijevića (50), koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2), policija je u subotu, 6. aprila, iznijela nekoliko papirnatih vreća, u kojima su, kako se vjeruje, potencijalni dokazi za slučaj koji je uznemirio cijelu regiju.

Od ranih jutarnjih sati policija je bila ispred kuće, a potom je stigla i cisterna, koja je tokom dana ušla u dvorište kako bi isušila septičku jamu.

Kada je cisterna kojom je ispumpavana septička jama izašla iz dvorišta, policija je dovela osumnjičenog s lisicama na rukama i uvela ga unutra. Zadržali su se oko pet minuta, a potom su ga odveli na nepoznatu lokaciju.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Nedugo potom stigao je bager koji je prekopavao teren oko kuće osumnjičenog. Vatrogasci su sa specijalnom opremom potom odlazili do mjesta kopanja, vraćali se, a u jednom trenutku su gotovo svi inspektori napustili ovo područje.

Novinari Telegrafa koji su na terenu u jednom trenutku su snimili kako majka osumnjičenog izlazi s inspektorima do ograde i nešto pokazuje, nakon čega se vratila u kuću. Ekipe su se potom ponovo vratile kako bi pročešljale teren oko dvorišta, a kasnije su se potpuno povukle s te lokacije.

Dejan Dragijević (50) priznao je u petak, uvečer, 5. aprila, na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić, saznaje Blic. Saslušanje je trajalo više od dva sata.

On je u tužiteljstvu otkrio i da je imao pomagače koji su mu pomogli skloniti tijelo s deponija.

"Rekao je da su mu u rješavanju tijela pomogli otac i brat", kaže izvor "Blica" koji je upoznat sa slučajem.

Podsjetimo, istraga je utvrdila da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Od dana kada je nestala Danka Ilić, jake snage policije radile su danonoćno na ovom slučaju u nadi da će se djevojčica pronaći živa i zdrava. Koliko je ogromna bila istraga nestanka Danke pokazuju podaci koje je saopštio MUP. Pretraženo je 333 kuća i stanova, pregledano 360 vozila, bazna stanica za Banjsko Polje registrovala je 24.455 telefona.

Sramotna izjava oca jednog od osumnjičenih za ubistvo malene Danke: ‘Policija mi uništila salatu'

Sramotna izjava oca jednog od osumnjičenih za ubistvo malene Danke: ‘Policija mi uništila salatu'

Dvogodišnja djevojčica iz Bora Danka Ilić nestala je dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom.

Poslije 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika borskog Vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, zbog sumnje da su djevojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno tijelo stavili u automobil Fiat i bacili na deponiju.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije