Zagrepčanin žurio na posao i pozvao taxi: Kada je dobio račun šokirao se koliko su mu naplatili

2
Radiosarajevo.ba
Zagrepčanin žurio na posao i pozvao taxi: Kada je dobio račun šokirao se koliko su mu naplatili
Foto: Večernji list / Račun nakon taxi vožnje

Udaljenost između Zagreba i Križevaca je nešto više od 70 kilometara, a odlučite li se na prijevoz taksijem, naručite li ga putem aplikacije Uber, platit ćete ga oko 65 eura (oko 127 KM).

Cijena je to koju je za vožnju od samo osam kilometara, od Podsuseda do okretišta Črnomerec, platio jedan korisnik, inače zaposlenik ZET-a (Zagreb Electric Tram). 

"Žurilo mi se da ne zakasnim na posao, bus je malo kasnio, pa sam zaključio da ću najbrže stići ako nazovem taxi. Potražio sam ga na Googleu i pozvao prvi koji se našao na popisu, a to je bio Vlaho prijevoz j.d.o.o.", ističe S.P. U vozilo, koje nije bilo ni klimatizirano, dodao, ušao je na Samoborskoj cesti, kod ZET-ovih garaža, a odmah po ulasku vozača je upitao može li platiti unaprijed kako na odredištu ne bi gubio vrijeme.

Smatrate li da su osobe koje ostavljaju pun sudoper samo neuredne? Psiholozi tvrde da je ovo istina

Smatrate li da su osobe koje ostavljaju pun sudoper samo neuredne? Psiholozi tvrde da je ovo istina

"Rekao je da ne mogu jer da nemaju takvu praksu i da moram čekati dok stignemo na odredište. Vožnja je trajala manje od deset minuta, a kada je stao na lokaciji i rekao cifru, ostao sam šokiran. Zamolio sam ga da još jednom provjeri jer sam pomislio da je u pitanju neka greška, međutim, kazao je da nije greška i da je takva tarifa", prisjeća se. Vozača je zatražio i račun, dodaje, on mu je najprije kazao kako mu ga ne može isprintati. Na kraju je ipak dobio račun s iznosom od 65 eura (oko 127 KM), ali o kojoj se kilometraži radilo, nije bilo naznačeno.

"Kasnije sam zvao jer me zanimalo kako je moguće da vožnja na tako kratkoj relaciji može toliko koštati. Najprije sam zvao sa svog mobitela, javili su se i rekli da će provjeriti, ali poziv su prekinuli i blokirali broj. Ponovio sam poziv sa ženinog mobitela, a kasnije s prijateljevog, ali sva tri broja su blokirali", prepričava. A da je vozač zaista cijenu izračunao prema cjenovniku, i sami smo željeli provjeriti te smo kontaktirali kompaniju taxi prijevoznika. Gospodina koji se javio upitali smo kako je moguće da vožnja od osam kilometara košta 65 eura (oko 127 KM) te na koji način se izračunava.

"Ne mogu sada razgovarati, za volanom sam, čujemo se kasnije", kazao je nakon nekoliko sekundi tišine. Nakon sat vremena ponovno smo ga kontaktirali, ali situaciju nije želio komentarisati. "Žao mi je da tako varaju ljude, to je dno dna. Toga dana radio sam za džabe jer sam za vožnju dao cijelu svoju dnevnicu. Ne želim da se još neko nađe u sličnoj situaciji", ističe S.P., piše Vecernji.hr.

Račun nakon taxi vožnje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije