Zagreb: Zbog poznate hrvatske domoljubne pjesme uhapšen novinar Indexa

Fena
Zagreb: Zbog poznate hrvatske domoljubne pjesme uhapšen novinar Indexa

Novinar portala Index Gordan Duhaček priveden je u ponedjeljak na zagrebački Prekršajni sud zbog objave na društvenim mrežama u augustu u kojoj je na uvredljiv način preradio riječi pjesme "Vila Velebita", doznaje se u policiji.

Neslužbeno se doznaje da je Duhaček uhapšen u 11.30 sati u zagrebačkoj zračnoj luci te je oko 15 sati priveden prekršajnom sucu zbog remećenja javnog reda i mira objavom uvredljivog sadržaja na svojem Twitter profilu, piše Hina.

Riječ je o objavama u kojima je, prema vlastitom priznanju, potaknut izlijevanjem otpadnih voda u Nacionalnom parku Plitvička jezera preradio riječi domoljubne pjesme "Vila Velebita". Pritom je u prerađenom tekstu pjesme, između ostalog, zamijenio riječ "vila" s riječju "govno".

Sporna i Duhačekova ranije objava u kojoj je komentirao policijsku intervenciju u jednom zadarskom fast foodu, popraćenom uvredljivim komentarom na račun policije.

Zagrebačka policija se još uvijek nije službeno oglasila o događaju, a nije poznato je li policija postupala po službenoj dužnosti ili je Duhaček priveden na temelju prijave građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije