Hrvatska policija uhapsila Bosanca koji je ukrao Golfa i gliser prije 16 godina

Radiosarajevo.ba
Hrvatska policija uhapsila Bosanca koji je ukrao Golfa i gliser prije 16 godina

Jedan državljanin Bosne i Hercegovine (38) koji je prije 16 godina ukrao Golfa i gliser konačno je uhapšen, a uhapsili su ga policijski službenici Policijske stanice Pag u Hrvatskoj.

Prema pisanju portala Morski.hr,  čovjek se sumnjiči da je 18. septembra 2003. godine u Pagu, ukrao osobno vozilo Golf (D) u vlasništvu 52-godišnjeg državljanina Njemačke i gliser na prikolici u vlasništvu drugog Nijemca (75), ukupne vrijednosti oko 50.000 KM.

Isto tako, 38-godišnjaka se sumnjiči da je 23. septembra 2003. godine sa ukradenim vozilom, na kojeg je zakačio ukradeni gliser ilegalno pokušao prijeći granicu kod Slunja u Bosnu i Hercegovinu, pri čemu je zatečen po policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, kojom prilikom je osumnjičeni napustio otuđeno vozilo i udaljio se.

Vozilo i plovilo vraćeni su vlasnicima, a protiv državljanina BiH podnesena je prijava državnom odvjetništvu zbog teške krađe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije