Zagreb: Uhapšen šef Uprave Jamnice Mislav Galić

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Uhapšen šef Uprave Jamnice Mislav Galić
Rano jutros pokrenuta je velika akcija Državnog tužilaštva Republike Hrvatske i policije. Prvo su došli u Kulmerove dvore, rezidenciju porodice Todorić.

U akciji Agrokor učestvuje oko 300 policajaca, a pretrage se vrše na 60-ak lokacija.

DORH je objavio kako imaju sudski nalog za provođenja pretrage kod 15 osoba, javlja Index.hr.

Zasad je uhapšen niz bivših članova Uprave Agrokora, ali i jedan bivši član nadzornog odbora Agrokora.

Prvi je uhapšen Ivan Crnjac, nekadašnji glavni Todorićev čovjek za finansije. Potom je uslijedilo privođenje Tomislava Lučića, bivšeg člana nadzornog odbora Agrokora, nakon čega je uhapšena i bivša Todorićeva desna ruka, Ljerka Puljić.

Nakon toga je uhapšena i Piruška Canjuga, bivša članica Uprave Agrokora. Ona je snimljena kako sjedi u policijskom automobilu s osmjehom na licu. Za njom je u vlastitom automobilu krenuo i njezin suprug Zlatko Canjuga, javnosti dobro poznat iz 90-ih kao visoko pozicionirani HDZ-ovac.

Uhapšen je i Mislav Galić, šef uprave Jamnice i sin Mirka Galića, bivšeg hrvatskog ambasadora u Francuskoj. Mirko Galić je, inače, 2013. imenovan savjetnikom Ivice Todorića u Agrokoru.

Oko 11.20 uhapšen je i Mladen Kuštrak, još jedan bivši član uprave Agrokora te nekadašnji predsjednik Hrvatske udruge posldoavaca.

Očekuje se još hapšenja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije