Istraga o Agrokoru: Policija stigla pred Todorićeve dvore

Radiosarajevo.ba
Istraga o Agrokoru: Policija stigla pred Todorićeve dvore
Rano jutros pred Kulmerove dvore, rezidenciju obitelji Todorić, stiglo je nekoliko policijskih vozila. DORH već mjesecima provodi istragu o Agrokoru.

Nekoliko je kombija ušlo u posjed. Jedna marica je ostala pred ogradom, prenosi Index.hr. Oko 7 sati stiglo je još jedno policijsko vozilo.

Prema dostupnim informacijama, Ivica Todorić se ne nalazi u Hrvatskoj, a jučer je na svom blogu objavio čak četiri posta. Kako prenosi Index.hr, policija je upala u kuću izvršnoj podpredsjednici Agrokora Ljerki Puljić.

"Mediji su bolje informirani od nas u ovom trenutku", rekao je Prodanović novinarima na upit o tome što se događa.

Todorićevi advokati Čedo Prodanović i Jadranka Sloković su u Kulmerovim dvorima. Nisu htjeli dati izjavu.U Upravi policije Hini su potvrdili da će prve informacije dati uskoro.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da "sve poslove vezane uz Agrokor" koordinira Državno tužilaštvo, a pritom nije odgovorio na novinarski upit zna li policija gdje je Ivica Todorić.

Državno tužilaštvo ranije je potvrdilo tek da su istrage u toku i da će po donošenju odluke javnost biti obaviještena. "Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo još provodi izvide u slučaju Agrokor i nakon što donese svoju meritornu odluku javnost će biti pravovremeno obaviještena", rekla je Hini glasnogovornica Državnog tužilaštva Martina Mihordin.

Državni tužilac Dinko Cvitan nije u Hrvatskoj, kao dio delegacije Kolinde Grabar-Kitarović trenutačno se nalazi na putu za Rusiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije