Hod za život / Zagreb u blokadi: U toku protesti, policija ima pune ruke posla

25. 05. 2019. u 11:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 45

Nakon što je prošlog vikenda održan u Osijeku i Rijeci, danas se Hod za život održava u Zagrebu, Splitu i Zadru.

U 10 sati počelo je okupljanje sudionika manifestacije Hod za život koja se održava pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!”.

Okupljanje je počelo na Zrinjevcu, a završit će na Markovu trgu gdje je planiran prigodni program, javljaju hrvatski mediji.

“Nas je 20 tisuća, a samo će one biti na televiziji”, požalio se Indexovoj novinarki jedan od sudionika Hoda za život.

Drugi je dometnuo da je to “njihovo pravo jer je prošlo vrijeme komunizma”.

Koordinatorica Hoda za život Magdalena Krpina Zdilar kaže da ne zna koliko je novaca potrošeno na organizaciju. Na više puta postavljeno novinarsko pitanje je li za zakonsku zabranu pobačaja ponavljala je kako je inicijativa za “zaštitu života od začeća do prirodne smrti”, piše Index.

Zagreb u blokadi: U toku protesti, policija ima pune ruke posla - undefined

Foto: Josip Regović /Pixsell: Zagreb u blokadi: U toku protesti, policija ima pune ruke posla

Sudionici Hoda za život vrijeđaju aktivistice, a na pitanje zašto, jedan od njih odgovara glasi: “Ja sam petero djece napravio, a ti nijedno”.

U Zadru su uoči Hoda osvanule smrtovnice na kojima piše: “Vječna uspomena i sjećanje na sve ŽENE preminule zbog liječničkog priziva savjesti i obavljanja pobačaja u nesigurnim uvjetima”.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA