! / Zagreb: Mačića bacila sa sedmog sprata, bio je nepomičan i jedva disao

09. 09. 2019. u 20:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Još jedan primjer nezamislive okrutnosti prema slabijima i bespomoćnima zabilježen je u nedjelju navečer u novozagrebačkom naselju Utrine, prenosi Jutarnji list.

Društvenim se mrežama poput munje proširio kratak video uznemirujućeg sadržaja, malog mačeta koje nepomično leži na pločniku i jedva diše. Kako su dojavili svjedoci, vidjeli su kako mačića sa sedmog kata zgrade u Karamanovom prilazu baca neimenovana gospođa.

Mačić star pet do šest mjeseci ostao je ležati nepomično na pločniku. Teško je disao.

U akciju se odmah uključila udruga za pravnu zaštitu životinja Animalex koja je doznala da je pozvan Dumovec koji nije mogao odmah izaći na teren. Zato je neko od nalaznika mačića odveo na Veterinarski fakultet.

U objavi na Facebooku Animalex piše da je pozvana policija koja je odmah izašla na teren. Bezdušna vlasnica im je navodno potvrdila da je to njezina mačka, no sudeći po tome da ju je bacila kroz prozor kao staru krpu, za životinju očito nije brinula. Budući da se nije pojavila pred zgradom, također je za pretpostaviti da se gospođa nadala da mačić neće preživjeti.

Animalex je u saradnji sa svjedocima sastavio kaznenu i prekršajnu prijavu, a u kakvom je stanju mačić i hoće li uopće preživjeti, znat će se danas tokom dana.

Upozoravamo da bi nekima sadržaj videa mogao biti uznemirujući!

 

NEMA KOMENTARA