Foto / Okrutnost ljudi nema granicu: Pogledajte u kakvo je stanje dovedena ova slonica

15. 08. 2019. u 15:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Sedamdaestgodišnjica slonica Tikiiri zajedno sa još 60 slonova bit će prisiljena na rad tokom festivala Perahera u Šri Lanki, a njeno isrpljeno i krhko tijelo bit će sakriveno šarenim festivalskim kostimima, piše Unilad.

Inače desetodnevna proslava bit će obilježena velikim brojem ukrašenih životinja i mnoštvom izvođača uključujući plesače, žonglere...

Međutim Fondacija za spas slonova podijelila je šokantne fotografije izgladnjele slonice na društvenim mrežama, nadajući se njezinom spasenju.

U objavi na Facebooku napisali su:

"Tikiiri je stara i izmorena slonica, ali uprkos tome i ona će svake večere se pridružiti budističkoj proslavi koja će trajati deset dana. Preći će više kilometara prolazeći kroz buku, vatromet i dim. Iako Tikiiri ne izgleda dobro za ljubitelje festivala, njezine glamurozne haljine skrivaju užasnu stvarnost ispod“, navodi se u objavi.

Prema navodim Fondacije, ovaj gladni slon radi za „Tooth Temple in Kandy City“, pozvali su i zainteresirane ljude širom svijeta da pišu premijeru Šri Lanke kako bi ga zamolili da da okonča ovu okrutnost.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA