Indija / Tukao slona i tjerao ga da sjedne - slon sjeo na njega i ubio ga

05. 03. 2019. u 14:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1847

Arun Panikkar, 40-godišnji čuvar slonova u Indiji, preminuo je nakon što je slon, kojeg je čuvar udarao i naređivao mu da sjedne - sjeo na čuvara i ubio ga.

Arun je radio kao tzv. mahut - osoba koja radi, jaše i "brine" se o slonovima. Navodno, slon koji ga je ubio bio je u vlasništvu lokalne fondacije koja pomaže rad bolnice.

Tragičan slučaj u Indiji - undefined

PrtScr: Tragičan slučaj u Indiji

Arun je pokušao da natjera veliku životinju da legne, da joj može očistiti leđa, ali slon nije slušao naređenja. U pokušaju da natjera životinju na poslušnost, Arun ju je počeo udarati sa štapom.

Dok je udarao slona, postao je tako agresivan da je izgubio ravnotežu i pao ispod slona baš u trenutku kad je životinja odlučila da ga posluša.

Video je objavljen na ovom LINKU, ali upozoravamo vas da je uznemirujući.

Tragičan slučaj u Indiji - undefined

PrtScr: Tragičan slučaj u Indiji

Uznemirujući događaj zabilježile su sigurnosne kamere, te smo vidjeli kako prilazi muškarac koji mu pokušava pomoći, ali tad je već bilo kasno. Ipak, uspio je nekako natjerati životinju da ustane (opet štapom) i izvući tijelo mahouta.

Obdukcija je otkrila da je Arun preminuo odmah - slon mu je slomio lubanju odmah, a istraga je i dalje u toku.

Komentari i mišljenja korisnika društvenih mreža prilično su podijeljena, no većina je saglasna u nadi da jadna životinja nije više povrijeđena.

Tragičan slučaj u Indiji - undefined

PrtScr: Tragičan slučaj u Indiji


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA