Zagreb i Split i dalje u mrtvoj utrci za gradonačelnika

Anadolija
Zagreb i Split i dalje u mrtvoj utrci za gradonačelnika
Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je je prve neslužbene rezultate drugog kruga lokalnih izbora održanih danas u Republici Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

U Zagrebu je DIP obradio 32,52 posto glasova, gdje je izlaznost iznosila 41,6 posto, prema kojima je Milan Bandić u maloj prednosti (49,15 posto) pred Ankom Mrak Taritaš (48,52 posto).

Rezultati su do sada neizvjesni i u Splitu, izvještava DIP. U laganoj prednosti je HDZ-ov Andro Krstulović Opara sa 45,85 posto ispred Željka Keruma koji za sada ima 43,26 posto glasova.

U Splitu je obrađeno gotovo 37 posto glasova, a izlaznost je bila 37,7 posto.

Stanje je izvjesno u Rijeci gdje i izvješće DIP-a u 20 sati i izlazne ankete potvrđuju znatnu prednost dosadašnjeg gradonačelnika Vojka Obersnela koji ima 57,28 posto glasova dok nezavisni kandidat Hrvoje Burić ima 41,14 posto. U Rijeci je obrađeno 36,6 posto biračkih mjesta, a izlaznost je bila 27,36 posto.

Stanje je izvjesnije u Osijeku gdje je kandidat grupe birača Ivan Vrkić osvojio 63,24, a protukandidatkinja HDZ-a Ivana Šojat 33,38 posto glasova.

Službeni rezultati DIP-a bit će objavljeni u 23 sata kada će biti obrađena većina glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije