Policija u Beogradu zaplijenila 20 kilograma narkotika

Fena
Policija u Beogradu zaplijenila 20 kilograma narkotika
Arhiv / Ilustracija
Policija u Beogradu, u odvojenim akcijama na području grada, zaplijenila je više od 20 kilograma raznih opojnih droga, šest komada oružja i uhapsila pet osoba, saopćeno je danas iz MUP-a.

Kako je navedeno, vrijednost zaplijenjenih narkotika procjenjuje se na oko osam miliona dinara, a uhapšeni su D.A. (41) iz Crne Gore, P.N. (36) i M.D. (38) iz Beograda, kao i M.R. (38) i A.S. (38) iz Smedereva.

Policija je prilikom pretresa u objektima i automobilima osumnjičenih pronašla 20 kilograma i 277,59 grama marihuane, 183,71 gram kokaina, 993 tablete opojne droge MDMA, dvije automatske puške od kojih jednu sa prigušivačem, pušku pumparicu, dva pištolja i revolver, prenosi Tanjug.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije