Crnogorski državni vrh nepoželjan u Rusiji

Fena
Crnogorski državni vrh nepoželjan u Rusiji
Crnogorski premijer Duško Marković, predsjednik Parlamenta Ivan Brajović i predsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, neka su od imena na crnoj listi" nepoželjnih crnogorskih državljana kojima je zabranjen ulaz u Rusiju.

Iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova najavljeno je da će od Rusije zatražiti popis osoba koje su nepoželjne u Rusiji, no Kremlj nema obavezu niti namjerava izaći u susret službenoj Podgorici, prenosi Radiotelevizija Crne Gore pisanje lista Pobjeda.

Prema neimenovanom izvoru bliskom ruskoj diplomaciji, popis crnogorskih državljana nepoželjnih u Rusiji sadrži najmanje 70 imena, među kojima su svi članovi crnogorske Vlade, zastupnici koji su glasovali za ulazak Crne Gore u NATO, ali i direktori većih državnih tvrtki.

Da "crna lista" zaista postoji postalo je jasno proteklog vikenda kada je zastupnik u crnogorskom parlamentu Miodrag Vuković zadržan deset sati u moskovskoj zračnoj luci, a zatim je vraćen u Podgoricu.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kazala je kako je zabrana ulaska crnogorskim državljanima recipročna mjera zbog sankcija Moskvi.

Sankcije Europske unije Rusiji, koje je podržala i Crna Gora, uvedene su 2014. godine nakon ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije