Zagreb: Automobil pokosio devetogodišnju djevojčicu

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Automobil pokosio devetogodišnju djevojčicu
Foto: Jutarnji.hr / Prizor koji ledi krv u žilama

Uprkos apelima policije da u zonama oko škole itekako treba biti pažljiv jer je školska godina opet počela, u četvrtak nešto poslije 19 sati u zagrebačkoj Dubravi, tačnije u Lovrakovoj ulici dogodio se udes u kojem je nastradala mala školarka. Prizor nepomičnog tijela u neprirodnom položaju devetogodišnje djevojčice ledio je krv u žilama svim prisutnima, piše Jutarnji.hr.

Prema prvim informacijama, oko 19.20 sati djevojčica je prelazila ulicu s dvije prijateljice, išavši iz škole prema kući. Svjedoci kažu da je išla preko obilježenog pješačkog prijelaza kada je na nju naletio stariji muškarac u Mercedesu, koji je prije toga, a da nije usporio, prešao preko dva ležeća policajca. Hitna pomoć vrlo brzo pristigla je na mjesto nesreće te je imobilizirala djevojčicu i prevezla je u KBC Rebro gdje traje borba za njezin život.

Prema Jutarnjem listu, djevojčica je u induciranoj komi. Zadobila je frakturu baze lubanje i sljepoočne kosti te prijelome ruku. 

Jedna od prolaznica je za Jutarnji ispričala kako se nakon udarca auta u djevojčicu prolomio plač i vrisak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije