Zagreb: 20-ak feministkinja demonstriralo protiv Trumpa

Anadolija
Zagreb: 20-ak feministkinja demonstriralo protiv Trumpa
/ Anadolija
Dvadesetak aktivista Inicijative Ujedinjene protiv mržnje protestvovalo je danas na Cvjetnom trgu kako bi se solidarno pridružili protestima protiv politike Donalnda Trumpa koji se održavaju u više od 600 mjesta u svijetu.

Inicijativa Ujedinjene protiv mržnje pridružile su se protestu američkih žena koje ističu da se “izborom novog predsjednika i njegove administracije inaugurira nasilje, seksistička, homofobna, ksenofobna i rasistička politika kakvu je Trump zagovarao i tijekom kampanje”.

“Feministkinje protiv ksenofobije i fašizacije”, “Naša borba traje cijelu godinu”, “Love Trumps hate” neki su od natpisa istaknutih na ovom prosvjedu.

“Politika koja promovira mržnju i krši ljudska prava nije na djelu samo u SAD-u. Konzervativni pokreti svakodnevno ugrožavaju prava žena u svijetu i Europi, posebice radna, seksualna i reproduktivna prava, a Hrvatska i u tome prednjači", izjavila je Rada Borić na okupljanju.

Protestirat ćemo solidarno protiv mržnje, diskriminacije i nasilja protiv žena i svih onih kojima su ljudska prava ugrožena, poručuju aktivisti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije