Zagovornik 'srpskog sveta' novi šef srbijanske obavještajne službe BIA

6
Radiosarajevo.ba
Zagovornik 'srpskog sveta' novi šef srbijanske obavještajne službe BIA
Foto: BN TV / Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin, koji je obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova u vladi Srbije, ostat će bez te funkcije.

To proizlazi iz popisa novih ministara srbijanske vlade, koje je predložila mandatarka Ana Brnabić, a na sjednici Središnjeg odbora Srpske napredne stranke pročitao predsjednik i vođa SNS-a Aleksandar Vučić, ujedno i predsjednik Srbije.

Resor unutarnjih poslova od Aleksandra Vulina preuzet će prvi čovjek sigurnosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić, a Vulin će sjesti u fotelju u kojoj je dosad sjedio Gašić, odnosno postat će čelnik BIA-e, prenosi Index.hr.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

Vulin održao zapaljiv govor: Srbi su nepobjedivi, to je 'srpski svet'

Vulin održao zapaljiv govor: Srbi su nepobjedivi, to je 'srpski svet'

Podsjećamo, Vulin je poznat po izjavama da se zalaže i da vjeruje u stvaranje "srpskog sveta". Po njegovom mišljenju "jedini način da Balkan ostane stabilan jeste taj da Srbi žive u jednoj državi".

Više puta je kazao kako vjeruje u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda, uz to navodeći da se to "jedinstvo pravi u Srbiji, u Beogradu".

"Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u RS i da li će naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a da li će im se našto desiti u Sjevernoj Makedoniji", izjavio je Vulin ranije ove godine u emisiji "Puls" BN televizije.

Samo takva politika, tvrdi on, garantuje opstanak srpskog naroda.

"Stvaranje 'srpskog sveta' je zadatak moje generacije", zaključio je tom prilikom Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije