Za vikend: Očekuje se saobraćajni kolaps u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Za vikend: Očekuje se saobraćajni kolaps u Hrvatskoj
/ Foto: MUP RH
Zbog dolaska Vladimira Putina u Sloveniju, uspostavit će se maksimalne mjere sigurnosti, a Slovenija će čak zatvoriti promet autocestom, od tunela Karavanki sve do Ljubljane.

Promet prema Hrvatskoj usmjeravat će se na alternativne pravce, što bi moglo dovesti do prometnog kolapsa.

'Promet će se odvijati alternativnim pravcima. Kod Salzburga za goste iz Njemačke, kod Villacha za ostale preusmjeravat će se na Maribor, a preko Udina za Istru', kaže Ulrich Zorin, voditelj Službe za upravljanje prometom, piše Dnevnik.hr.

Sve to odrazit će se na promet u Hrvatskoj, pred kojom je udarni turistički vikend. Gužve se očekuju na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom, a najopterećeniji bit će granični prijelazi Macelj, Goričan, Kaštel i Plovanija te Rupa i Pasjak. Gužve se očekuju stoga na autocestama prema Jadranu i istarskom ipsilonu.

Vrlo gust promet tokom cijelog dana, a osobito u poslijepodnevnim satima bit će na A1 između Zagreba (Lučko) i Bosiljeva, na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na A7 kod čvora Matulji i na naplati Rupa, na Istarskom ipsilonu, pred Krčkim mostom, duž Jadranske magistrale na prilazima turističkih središta te na cestama kroz Liku (Lička magistrala DC1) i Gorski kotar (DC3). Na naplati Lučko, očekuju se duža čekanja, a tako će povremeno biti i na naplatama Sveta Helena i Zaprešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije