WHO objavila: Ovo je evropska regija s najvećim brojem novozaraženih u 7 dana

0
Radiosarajevo.ba
WHO objavila: Ovo je evropska regija s najvećim brojem novozaraženih u 7 dana
Foto: EPA-EFE / Hrvatska/Ilustracija

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Varaždinska županija (Hrvatska) je od jučer europska regija s najvećim brojem novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika.

Ovo je saopćeno danas iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Sedmodnevni broj novootkrivenih slučajeva prešao je 1.500 osoba, pa je od jučer prema podacima WHO, Varaždinska županija europska regija s najvećim brojem novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika, navodi se u saopćenju.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđeno je 207 novozaraženih koronavirusom. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 166 od testiranih 349 uzoraka što je 48 posto, a testirano je ukupno 528 uzoraka, piše Hina.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 184 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih je 66 na odjelu infektologije, a devet na ostalim odjelima u Varaždinu. Njih 17 je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. 50 je na liječenju u Klenovniku i 42 u Novom Marofu.

Umrla je jedna osoba pozitivna na COVID-19, starije životne dobi, a bolovala je i od drugih teških popratnih bolesti.

S kućnog liječenja otpušteno je 188 osoba. Od pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji potvrđeno je 5296 slučajeva. Aktivnih je trenutno 2211.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije