Vulin skandalozno potvrdio: Ja sam naredio da se Selmi Bajrami zabrani ulazak u Srbiju

15
Radiosarajevo.ba
Vulin skandalozno potvrdio: Ja sam naredio da se Selmi Bajrami zabrani ulazak u Srbiju
Foto: Kolaž / Aleksandar Vulin i Selma Bajrami

Doskorašnji direktor srbijanske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin skandalozno je potvrdio danas, 22. januara, da je bosanskohercegovačkoj pjevačici Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju jer je ona, pred kamerama, "ponosno pokazivala simbole Velike Albanije". 

On je za Tanjug rekao da svaki pjevač koji bi se slikao sa pozdravom "Sieg Heil" (nacitičko salutiranje, op.pr.) teško da bi održao koncert u Izraelu, zbog čega ne vidi zašto bi pokazivanje simbola "Velike Albanije" bilo "preporuka za estradnu karijeru u Srbiji".

"Ne možete pokazivati simbole 'Velike Albanije' i uzimati novac u Srbiji. Kome je 'Velika Albanija' ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Ne znam koje naredbe su ostale na snazi, ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provjere", izjavio je Vulin.

Podsjetimo, Bajrami je, kako tvrdi Tanjug pozivajući se na izvore u sigurnosnim strukturama Srbije, danas zadržana na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pri pokušaju ulaska u zemlju, nakon čega je odmah vraćena u avion koji leti za Sarajevo. Više o pozadini cijele priče čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije