Selma Bajrami odgovorila na prozivke zbog 'dvoglavog orla': To je znak naroda

6
Radiosarajevo.ba
Selma Bajrami odgovorila na prozivke zbog 'dvoglavog orla': To je znak naroda
Foto: Instagram / Selma Bajrami

Pjevačica Selma Bajrami se oglasila povodom videa koji je osvanuo na društvenim mrežama.

Naime, Selma se našla se centru regionalne javnosti kada se na društvenim mrežama pojavio video s njenog nastupa u Sarajevu, na kojem je pjevala na albanskom, ali je i pokazivala "dvoglavog orla".

Pjevačica se ovim povodom nekoliko puta oglašavala, a čak je zapjevala i Breninu pjesmu Lepe Brene Jugoslovenka", istaknuvši kako ona pjeva i Srbima i Albancima.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Potom se oglasila s porukom koja glasi:

"Koliko sam samo podrške od ljudi iz Srbije dobila. Ponosna sam na sve svoje prijatelje iz Srbije koji znaju da dvoglavi orao označava Albaniju, ne Veliku Albaniju. Nalazi se na zastavi Albanije. I nigdje nećete naći, niti na Wikipediji niti jednoj drugoj knjizi da dvoglavi orao označava Albaniju.

Kao što nećete naći ni da tri prsta označavaju veliku Srbiju. Oba znaka su znak naroda. A to što su nekome dvoglavi orao ili tri prsta provokacija, to govori o osobi i njegovim načelima. Za svojih 27 godina karijere nisam imala mrlju što se tiče ovakvih stvari, a pjevala sam u najgorim vremenima. Vremenima rata, bombardovanja, ubijanja.

Nikad nisam pjevala ni na jednom skupu protiv bilo kog naroda. Došla sam u Srbiju, ostavila sam milione svojim izdavačkim kućama. Uvijek sam bila dočekana kao kraljica, jer nikada nisam dijelila ljude po nacionalnosti, se*sualnosti ili bilo kom drugom opredjeljenju. Mene to ne zanima, možeš biti dobar ili loš čovjek.

A ovim medijskim linčom mnogi su pokazali kakvi su ljudi. Hoćemo li se u 2023. godini zabranjivati kao devedesetih? Hoćemo li se bombardovati, ratovati, ubijati? Šta je s vama ljudi", napisala je Selma na Instagramu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C0FM1XRs2R4/?hl=en[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije