Vulin Vučiću: Žrtvuj se, ne potpisuj "non-paper", Kosovo ne može proći bez RS-a

8
Radiosarajevo.ba
Vulin Vučiću: Žrtvuj se, ne potpisuj "non-paper", Kosovo ne može proći bez RS-a
Foto: Arhiv / Vučić i Vulin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Aleksandar Vulin, kao što je poznato i regionalnoj javnosti, majstori su patetike.

U sada već čuvenim "nabačenim" političkim pasovima Vulin je danas zatražio od predsjednika države da se "žrtvuje još jednom i odbije svaki razgovor o non-pejperu i o priznanju Кosova" kao i da "odmah raspiše vanredne izbore kako bi nacija rekla šta misli o priznanju Кosova, ali i da tako omogući svim strankama da izađu pred Srbiju i pokažu od čega su i za koga su", prenose srbijanski mediji.

"Tražim od predsjednika Vučića da odbije razgovor o priznanju i da velikim silama koje su pisale non-pejper saopšti da se urešavanje pitanja Кosova i Metohije ne može pronaći bez rešenja za Republiku Srpsku i za nacionalno pitanje Srba u cjelini", naveo je Vulin, u pisanoj izjavi, koju je prenio Pokret socijalista, čiji je predsjednik.

On je naveo da je "potpuno svjestan da, ukoliko predsjednik Vučić odbije inicijativu velikih sila, da to vrlo lako može da bude njegova posljednja borba".

"Ako hoće konačni sporazum, neka velike sile predlože i konačno rješenje srpskog nacionalog pitanja u cjelini, a ne u jednom dijelu srpskog sveta. Tražim od Vučića da svojom žrtvom, još jednom, spriječi priznanje Кosova. Samo on to može i samo on to smije. Tražim mnogo, ali imam i od koga", Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije