Vulin opet vrijeđa i prijeti: Albance nazvao pogrdnim imenom, prizivao 'ujedinjenje Srba'

9
Radiosarajevo.ba
Vulin opet vrijeđa i prijeti: Albance nazvao pogrdnim imenom, prizivao 'ujedinjenje Srba'
Foto: MOS / Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin, bivši šef Bezbjedosno-informativne agencije (BIA), ponovo je šokirao javnost svojim izjavama na godišnjicu nezavisnosti Kosova, koja se obilježava 17. februara.

Poznat po svojim nacionalističkim stavovima, Aleksandar Vulin opet 'nije razočarao' i u svojoj izjavi je vrijeđao Albance, nazivajući ih pogrdnim imenom. 

"Na današnji dan Šiptari su na Kosovu i Metohiji po svojoj želji, a po volji NATO-a proglasili nezavisnost. Srbija je te 2008. godine bila pred vratima NATO-a, pod potpunom kontrolom Evropske unije i u nikada lošijim odnosima sa Rusijom i Kinom, a za uzvrat je dobila pljačkašku privatizaciju i objavu nezavisnosti takozvanog Kosova", rekao je Vulin u još jednoj sramotnoj izjavi. 

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Međutim, ovog puta je spominjao i Bosnu i Hercegovinu, tačnije manji bh. entitet RS. Vulin je tako opet sanjao 'srpski svet', te rekao: "Ono što su sile Zapada dozvolile Šiptarima na Kosovu i Metohiji neće moći da zabrane Srbima u RS. Proces ujedinjenja Srba je počeo i to se više ne može zaustaviti.

Podsjetimo, za svoje sramotne stavove je Vulin, nakon gubitka direktorskog mjesta u BIA-i, 'nagrađen' mjestom u Senatu bh. entiteta RS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije