Vulin na promociji rezervnih oficira: Ovaj stroj je stroj svih Srba gdje god da su

Radiosarajevo.ba
Vulin na promociji rezervnih oficira: Ovaj stroj je stroj svih Srba gdje god da su

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka vojno stručnog osposobljavanja slušalaca za rezervne oficire generacije "Septembar 2019" i njihovo promoviranje u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije, u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu.

Obraćajući se najmlađoj klasi rezervnih oficira, ministar odbrane je naglasio da oni moraju da postoje da bi Srbija bila vojno neutralna i da bi odbranila svoje pravo da sama odlučuje o sebi.

"Ovaj stroj je stroj Srbije i stroj svih Srba gdje god da su. Kada ga vide, osjete se bolje, sigurnije, mirnije. A i mir biće trajniji i bit će izvjesniji i duži kada je Vojska Srbije jaka i kada je njena država snažna. Čuvajte se, jer Srbija ne može da priušti da izgubi nijednog od vas, čuvajte se i mislite na svoje porodice, mislite na budućnost i znajte da ono što je država Srbija uložila u vas možete joj vratiti samo svojim životom i nikako drugačije", istakao je ministar Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije